Norrländskt producerad Crème fraiche är en tacksam mejeriprodukt som går att använda till diverse varma och kalla såser. Det finns många goda och enkla recept på crème fraiche-sås som passar till pajer, till kallskuret, som topping till en bakad potatis eller som en härlig sås till grillade skaldjur eller ett kycklingspett.
Fördelen med att använda en kall crème fraiche-sås är att den kan lagas i förväg och förvaras svalt tills att den ska serveras. Eftersom många recept är enkla att tillaga är det lätt att laga flera olika sorters crème fraiche såser och sätta fram på buffé bordet eller när det är bbq. En fräsch sommarsås kan förutom basingrediensen innehålla örter och lite pressad citron, eller pressad vitlök och finhackad gurka. Mejeriprodukten finns både som naturell och som smaksatt. En kall sås är alltid välkommet som tillbehör till en paj eller till plockmat. Avokado, lite citron och tomat är enkelt att blanda ner i en bunke med crème fraiche för att sedan servera den med en bit grillat kött tillsammans med klyftpotatis. Fördelen med mejerivaran är att den är kokbar och fungerar därför utmärkt att blanda i grytor som till exempel med tunnskurna kasslerstavar, lite grönsaker och låta det puttra på spisen tills rätten är färdigt och såsen blivit krämig. En crème fraiche-sås är både god, enkel och billig.
135 creme fraiche sås recept i alla kategorier.